werkstuk op maat

Omdat er nogal wat mogelijk is en iedereen een andere smaak heeft maak ik graag werk op maat. Elk werk is persoonlijk en uniek, helemaal afgestemd op de wensen van de opdrachtgever.

Mensen vertellen mij hun verhaal en lichten hun wensen toe, en daar ga ik mee aan de slag om een object op maat te maken. Het is voor mij een uitdaging om samen te zoeken naar mogelijkheden.

proces van het maken

Het werken met klei vraagt tijd. Eerst wordt een object gemaakt, daarna moet het drogen. Pas als het helemaal goed droog is kan het voor de eerste keer gebakken worden. Daarna volgt een tweede stook om kleur aan te brengen. 

Dit langzame proces valt goed samen met het proces van rouw dat mensen doormaken. Een werkstuk op maat maken duurt, van startgesprek tot eindproduct, ongeveer twee maanden.

kosten

De prijs hangt af van de wensen, het formaat, de techniek en of er een voorwerp in verwerkt gaat worden. Op de pagina urnen en koesterkeien staan voorbeelden die een indicatie geven van de prijzen.

werkwijze

Eerst nemen we samen rustig alle wensen door in een vrijblijvend gesprek. Daarna maak ik een prijsopgaaf. Soms teken ik wat schetsjes of doe wat proeven voordat het uiteindelijke object gemaakt wordt. De video geeft een indruk van mijn werkwijze.