vormgeven aan verlies

Zelf een urn maken voor je dierbare is mijn afsluitende rouwverwerking die alleen daarom al speciaal is. Om dit zelf te doen gaf mij het aardse gevoel en zo ziet de urn er ook uit.

Marion Arts

herinneringsobject of urn maken

In deze workshop maak je je eigen object om op unieke, persoonlijke wijze vorm te geven aan je kostbare herinneringen of aan je verlies.

Onder begeleiding laat je je handen het verhaal vertellen van de herinnering aan een dierbare overledene, tijdens een kleine ontdekkingstocht met klei. Onder het motto: er is niets dat voorgoed verdwijnt als je de herinnering bewaart gaan we aan de slag met klei als materiaal en de herinnering als inspiratie.

De bedoeling is dat je, door er mee bezig te zijn, uitdrukking geeft aan het gevoel dat je hebt, aan de herinnering die er is. Soms is dat niet of moeilijk in woorden te vatten maar wel in klei. Je hoeft niet creatief te zijn of ervaring te hebben met klei. Het is zelfs niet nodig om al een idee te hebben van wat je wilt maken: het eindproduct ontstaat al doende en is niet tevoren strak omschreven.

Duur

3 x 2 ½ uur: 1e en 2e keer object maken, 3e keer glazuren/stoken

Aantal deelnemers

in principe is dit een individueel traject; wil je met meerdere mensen komen, dan worden de kosten per persoon aangepast

Kosten

€ 450,- alle materialen, stookkosten, koffie/thee inbegrepen

Tijden in overleg

koesterkei maken

In deze workshop kun je een klein beetje as verwerken in klei en daar een koesterkeitje van maken: een voelsteen die je bij je kunt dragen. De foto geeft een indruk, er zijn veel verschillende kleuren mogelijk.

Duur

1 x 2 ½ uur

Aantal deelnemers

1-10

Kosten

€ 35,- p.p.

Tijden in overleg

Het ritueel van het maken – van hoofd en hart naar hand en terug – brengt een werkstuk tot zijn uiteindelijke vorm. Met heel je aandacht hiermee bezig te zijn maken het werk een deel van jou. Eindeloze nuances laten je het beeld achter het werk ontdekken. Laten je zien wat je niet ziet.   

– geïnspireerd door een tekst van Jan van Hoof