urnen en koesterkeien

Uit de collectie urnen, koesterkeien en natuururnen in het atelier kan op afspraak een keuze gemaakt worden.

Er kan ook een werk op maat gemaakt, afgestemd op persoonlijke wensen. Eerst bespreken we in het atelier ideeën over maat, vorm en kleur, en of er iets in het object verwerkt moet worden. Soms wordt er op het dekseltje een kleine herinnering bevestigd,zoals een steen, een stukje hout, metaal of een sieraad.

Zolang het past binnen het formaat kan eigenlijk alles verwerkt worden op een deksel, in de urn zelf of in het herinneringsobject. Zo zijn er urnen met een glaskraal waar een plukje haar of een beetje zand in zit.

Naast of bij de as kunnen er natuurlijk ook andere materialen en herinneringen bewaard worden in deze bewaarplaatsen van keramiek.

Er is veel mogelijk qua maat, vorm, kleur, patroon en toevoeging; om een indruk te geven van wat er zoal kan hier enkele voorbeelden.

urnen


koesterkeien

Koesterkeien zijn holle keivormen met een dekseltje aan de onderkant.


natuururnen

Natuururnen zijn koesterkeien die zo gemaakt zijn dat ze vergaan. Ze zijn oplosbaar en geschikt om op natuurbegraafplaatsen of in de tuin as of andere herinneringen terug te geven aan de aarde. Bij deze urnen zijn allerlei maten en vormen mogelijk. De kleurkeuze is beperkt.