over mij

Mijn naam is Ine van Gaalen. Ik vind het fijn om bezig te zijn met en voor mensen en voel me telkens weer vereerd als ik een urn of object mag maken, helemaal op maat en naar wens van een klant.Dat hele proces geeft me veel voldoening.

Mijn geschiedenis met klei gaat ver terug in de tijd. Als kind speelde ik al met Waalklei van de pannenfabriek in Deest. Rond mijn 20e leerde ik werken met de pottenbakkersschijf. Al snel kreeg ik thuis een eigen draaischijf en een  atelier en leerde een scala aan technieken door lessen en cursussen te volgen. Nog steeds doe ik nieuwe kennis op door bij de juiste mensen te rade te gaan en zelf veel te experimenteren.

De naam van het atelier, TERRAZUL, komt van de vette blauwe klei die hier bij het atelier uit de bodem komt en waar ik ook graag mee werk.

Ik word gegrepen door traditionele technieken zoals raku, papieroven, pitfire en barrelstook, omdat ik dol ben op het stoken met vuur en rook, en de fraaie aardse resultaten die het geeft.

Water, aarde, lucht en vuur – de elementen – zijn mijn inspiratiebron en komen net als hout, ijzer en mineralen op een of andere wijze vaak terug in mijn werk en in de rituelen die ik maak.