Vuurschalen & Rituelen

“those we loved but lost are no longer where they were but are always where we are”

Vuurschalen ®

Vuurschalen zijn objecten van keramiek waarin vuur gemaakt kan worden door middel van brandbare gel, wat een mooie grote vlam geeft. Vuurschalen worden gebruikt voor de gezelligheid net als kaarsen of bij het uitvoeren van rituelen.

De schalen kunnen op zichzelf staan, op een lage keramische standaard, op een hoge stalen standaard met 1 poot of op een lage stalen standaard staan. Ze kunnen binnen en buiten gebruikt worden, op tafel, vloer of in het gras staan. De hele grote vuurschalen hebben een eigen stalen sokkel.

De vuurschalen kunnen voorzien worden van een rand, reliëf of uitsparingen met tekst of symbolen. Ze zijn er in verschillende kleuren glazuur of gerookstookt met een  aards gevlamd uiterlijk.

Verschillende soorten vuurschalen®;          
-           tuinschalen    
-           vijverschalen  
-           terrasschalen
-           tafelschalen  
En in heel veel verschillende formaten van piepklein voor 1 gebedje tot ongeveer ½ meter doorsnede.

De prijs is erg afhankelijk van het formaat, de gebruikte techniek, de bewerking en de soort standaard waar hij in hangt of staat.

Wilt u meer weten of een prijsopgave, neem dan contact met me op via het contactfomulier

Rituelen & Vuurbollen
Rituelen geven ons als mens de gelegenheid om stil te staan ​​bij de cycli van het leven. De dood, het leven, de seizoenen, de lente met haar vruchtbaarheid, de zomer om te oogsten, de herfst om af te sterven, de stilte in de winter. Rituelen helpen ons onze dierbaren, de aarde en de natuur, de jaargetijden, onze goden en godinnen te eren.
De tijd nemen en aandacht geven door een vuurschaal te branden bij de foto van je overleden moeder, of een andere dierbare, dat is al een ritueel.
Op Allerzielen herdenken we gezamenlijk onze dierbare doden.
In feite is het zo dichtbij, het is zo gewoon, het zit al van nature in ons systeem.
Die rituelen geven je de ruimte om stil te staan ​​bij de essentie waar het leven eigenlijk over gaat. Op deze manier verbindt je je weer met het leven, de natuur, jouw voorouders, hun zielen die ook op en van de aarde hebben geleefd.
Een ritueel is de mogelijkheid nemen om iets of iemand te eren.

Catelaans gezegde
“als we ver kunnen kijken, is het omdat we op de schouders van onze voorouders staan”

Bij een centraal vuur kun je alleen of samen met andere mensen wegdromen. Er kunnen briefjes worden uitgedeeld waar men de naam van een overledene,   herinneringen, gedachten of wensen op kan schrijven.  

Dan wordt het briefje aan het vuur gegeven en draagt de rook als een ademtocht de gedachten of herinneringen naar de hemel. De warmte van het vuur is als een koesterende warme deken, het transformeert, het draagt over aan de kosmos.

Het ritueel met vuur kan worden uitgevoerd met een vuurschaal of een vuurbol. galerie

Waterschaal
Voor elk van de elementen ben ik een keramisch object met een daarbij behorend ritueel aan het maken.
Zoals het vuur hierboven tot z’n recht komt in een vuurbol of vuurschaal zo heb ik voor het water ook een schaal gemaakt. Daaraan kan ook een gedachte, wens of verlangen worden toevertrouwd aan het water, op een speciaal briefje.
Het water neemt het van je over, het verbindt, het transformeert, ‘t lost op.    

Aarde & lucht krijgen ook hun eigen ritueel, die zijn in de maak.

Ben je geïnteresseerd in de elementen, heb je wensen of ideeën? Laat het me weten, ik vind het fijn om hier samen over te denken en vorm te geven contact