Galerie

Urnen-Galerie
Alles wat ik maak doe ik in goed overleg, het wordt helemaal afgestemd op de persoonlijke wens van iemand. Het begint met een gesprek in het atelier, over wensen en ideeën, over maat, vorm en kleur en of er iets in verwerkt moet worden. Vaak wordt er op het dekseltje iets bevestigd zoals een steen, een stukje hout, metaal of een sieraad. Eigenlijk kan alles wat er qua formaat bij past verwerkt worden op een deksel, in de urn zelf of in het herinneringsobject. Zo zijn er ook urnen met een glaskraal waar een plukje haar of een beetje zand in zit

Het stookproces van een urn

Canopen

Een canope of canopische vaas is van oorsprong een oude Egyptische grafvaas die menselijke stoffelijke overblijfselen bevat. De verwijderde maag, darmen, longen en lever vergezelden de mummie in het graf. Zij werden bewaard in kruikjes (of canopen) met een dierenkop of mensenhoofd als deksel.  

Bovenstaande eigentijdse kanopen zijn bedoeld voor het bewaren van as of herinneringen. In de deksels zijn de zintuigen verwerkt: ogen, oren, neus en mond. Hierdoor doen wij onze ervaringen op: het enige dat we mee kunnen nemen naar een volgend leven.

Herinneringsobjecten

Deze memoriam-totem is een herinneringsobject en bestaat uit kralen  van keramiek.
Van mijn dierbare overledenen maak ik een memoriam in de vorm van een kraal.
In die kraal is het beeld of het gevoel gevat wat ik bij de die persoon heb.
Letterlijk vorm gevend aan dat wat er is, zijn deze kralen ontstaan.
In de trom van mijn vader is een deel van zijn as verwerkt in het glazuur.
                                    
`het is wat het is`    

Vuurschalen®

 

Vuurbollen

Achter in de tuin staat een Wensvuurbol voor bezoekers en Pelgrims van de Walk of Wisdom [wandelroute om Nijmegen]. Er staat een beschut bankje waar je in alle rust gewoon even kunt zitten en als je wilt stil te staan bij iets dat je aan het vuur wilt toevertrouwen. 

Bezoekers die naar de bol willen kunnen zich vooraf telefonisch melden om een afspraak te maken